sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Ikkunoita ja valoa vai hankaluutta?Suunnittelu vaiheessa sitä ajattelee että ihanaa kun on paljon ikkunoita tulee sitä luonnon valoa ja valoisuutta kotiin. Todellisuudessa sitä huomaa että ehkä olisi yksi ikkuna voinut olla vähemmän tuossa huoneessa ja ehkä tuossakin. Näin olen nyt huomannut kun olemme muuttaneet asumaan. Meillä kuisti jossa on 6 ikkunaa on ihan kivat, mutta nyt kun olemme alkaneet miettimään vaatenaulakkoa on se tuonut pientä pulmaa. Jos laittaa avonaulakon niin kaikki takit ja pipot näkyvät kauniisti ulos ohikulkijoille. Tietysi voisi kaapin laittaa, mutta jotenkin se ei vain sopisi meidän kuistiin.
Toiseksi on se ikuinen murheen kryyni eli kengät. Niitähän löytyy joka taloudessa monta paria ja ne kun saisi kivasti piiloon niin se olisi ihanaa ja vielä että ne ei olisi kuitenkaan ovea avattaessa heti vastassa eli myös helppo laittaa paikoilleen.
Tässä nyt olen pähkäillyt tämän ongelman kanssa. Netissä kyllä bongasin tälläisen kätevän kenkä kaapin jossa naulakot edessä. Sitä en tiedä kuinka käytännöllinen tuollainen olisi. Kuinka te olette ratkaisseet nämä ongelmat??? Meille kyllä tulee vielä eteiseen vaatekaappi johon saa laitettua takkeja, mutta että olisi kuistissa esim. lapsilla paikka laittaa takkinsa.

4 kommenttia:

 1. Meillä on arkieteinen kodarin yhteydessä. Ja vieras eteinen-pääovi. Arkieteinen on arkisen näkönen, siellä on kenkiä hujan hajan, se on vaan sitä Elämää. Jos ite osaiskin panna kengät suunnilleen oikein, niin lapset jättää miten sattuu ja potkii toistenkin kengät nurin.

  Ei naulakkoa sais ikkunan alle? Lasten takit sais ainakin siihen mahtumaan. Sellanen maalattu(tai jos tykkää puunväristäkin, ihan miten vaan) lauta, mihin kiinnitätte ite sievät, isot koukut.

  VastaaPoista
 2. hei tuohan on makea, mistä löysit? Eteinen on keittiön ohella kyllä sellainen missä kunnon suunnittelua kaivataan...

  VastaaPoista
 3. Hei! Meillä on myös Kannustalon rakentaminen kovassa vauhdissa. Kovasti täällä pohdimme myös bambulattian laittamista, nimenomaan valkoisen. Emme valitettavasti päässeet taloesittelyyn vaikka aika lähellä asummekin. Meillä oli näköjään sama takkamuurarikin ja hänkin kehui teidän lattiaanne. :) Saitteko englannista tilattua mallipalasia lattiasta? Minua kiinnostaisi nähdä lattian väri tarkemmin. Eihän teille sattunut jäämään jämäpalasia, joista värin näkisi ennen tilaamista? Tai olisiko mahdollista jossain välissä piipahtaa lattiaa katsomassa ihan "livenä"?

  VastaaPoista
 4. Hei mae, meillä jäi kyllä lattian paloja. Malli palaa emme saaneet englannista vaan luotimme netin antamaan kuvaan. Mallipalat bambusta saimme Pikku puulta jyväskylästä. Eiköhän se katsominen myös onnistuisi.
  T: Muistaakseni tuo kaappi oli casashop.fi sivuilla. Eteinen on aina ikuinen projekti, jotta se toimii oikein.
  Eve: Ikkunoiden alle ei oikein mahdu on niin matala tila mutta eiköhän se tästä hahmotu kun asutaan ja sunnitellaan.

  VastaaPoista