torstai 24. helmikuuta 2011

Asumista ja sisustamistaVihdoinkin löytyy edes hetki kirjoittaa kuulumisia Rauhalassa asumisesta. Kohta ollaan asuttu kuukausi uudessa kodissamme ja vieläkin se tuntuu ihanalta. Vaikka onkin ollut hurjat pakkas kelit niin eipä ne sisällä ole tuntuneet. Ahkeraan on lämmitetty pönttöuunia ja mukavasti se on lämpöä antanut. Joskus tulee vain liikaakin laittetua puita kun ei ole oikein vielä oppinut että vähempikin määrä riitäisi. Uskomattoman pienellä puu määrällä pönttöuuni kyllä lämpiää. Osa tavaroista on vielä laatikoissa ja odottavat että löytyisi niille paikka ja ehkä hieman laittajallekin puhtia :).
Keittiötämme, kodinhoitohuonetta ja WC:tä käytiin kuvaamassa keittiöfirman toimesta. Halusivat laittaa esitteisiin malliksi puna/ valkoisen keittiö yhdistelmää. Nyt on sekin paine poissa.
Viime viikonloppuna teimme reissun Ikeaan tampereelle. Sieltä löytyikin ihan kivasti kotiin jotakin huonekaluja sekä muuta pikku tavaraa.
Meidän kuistiin olen etsinyt naulakkoa joka ei olisi turhan iso kuitenkin kaunis ja se löytyikin Ikeasta. Oikeastaan tuo hylly oli keittiö osastolla ja siinä oli mukit mallina roikkumassa, mutta meillä se toimii nyt mainiona pikku naulakkona kuistissa.
Aikaa kyllä sai kulumaan Ikeassa vähän liikaakin ja kaikkeen ei vaan ehtinyt perhtyä oikein kunnolla. Toinen ostos minkä teimme oli jo vähän isompi eli sohva alakertaan. Olen jo aikaisemmin tutustunut noihin Ikean sohviin varsinkin Ektorp malliin ja tykästyin siihen kovasti. Varsinkin kun kaikki kankaat saa irti ja pesuun tai vaihtaa päällisiä. En tohtinut heti investoida kovin kalliiseen sohvaan kun on nuo kaksi kissaa joista ei aina tiedä milloin on kynsien teroitus mielessä. 
 Ajatuksena oli ostaa yksi kolmen hengen sohva alakertaan. Mittailimme että se mahtuisi myös toisin päinkin jos haluaisi vaihtaa paikkaa. Kuinkas kävikään! Ikeassa olikin poisto myynnissä malli kaluste jossa oli divaani osio. Kun on oikein innoissaan jostakin niin unohtaa ne tärkeimmät asiat mielestä eli mitta suhteet! Niinpä ostimme malli kalusteen edullisesti ajatelemmatta sen enempää. Kotiin kun päästiin tuli todellisuus eteen :) eipä sohva mahtunutkaan poikittain olohuoneeseen vaan ainoastaan ikkunoiden suuntaisesti. Ensin kyllä vähän harmitteli mutta ei se nyt enää harmita.

Tämä piti ostaa mutta.....

Tulikin ostettua tämä :)

Sohvaan olen kyllä nyt enemmän ja enemmän ollut tyytyväinen. Käsittelin vielä kankaan Softcare funiture verhoilusuojalla. Jos sattuu kaatamaan jotain päälisille jää se vesipisaraksi eikä imeydy kankaaseen. Testasin kun olin tehnyt käsittelyn ja TOIMII!! Olin yllättynyt aineen tehokkuudesta. Ehkäpä nyt ei heti tarvitse alkaa pesemään kangasta. Kissat kun vain vielä saisi koulutettua :).
Verhoja en ole vielä laittanut muutakuin keittiön ikkunoihin muut ikkunat saavat odottaa vuoroaan. Taulujakaan ei ole raaskinut seinille laittaa kun tulee ne naulan jäljet :) vielä haluaa nauttia ehjistä seinistä. Keittiöön kyllä laitoimme pienet hyllyt, jotta sain viherkasveja laittaa.

Kodinhoitohuoneen kurasyöppöön ja patteriin olen oikein tyytyväinen ja ihastunut sen toimivuuteen. Patterilla on hyvä kuivata lasten pipot ja hanskat jopa yhteen väliin mahtuu kengätkin. Kissojen hiekka astia on helppo puhdistaa sekä siivous vedet kaataa viemäriin.


rättipatteri

Kurasyöppö sivussa

Tämmöistä on meillä tällä hetkellä. Päivä kerrallaan tottuu omaan kotiin ja sen hienouksiin.


 4 kommenttia:

 1. Voih, tuo Ektorp on niiiiiin ihana! Täällä suunnitelmissa samanlainen ja haaveilen myös niistä nojatuoleista. Pitääpä laittaa tuo ihme aine korvan taakse :)

  VastaaPoista
 2. Niin ja ihanan hyllykön olitte löytäny :)

  VastaaPoista
 3. Heippa! Kyselin tuossa taannoin siitä bambulattiasta. Olen tulossa paikkakunnallenne keskiviikkona 2.3 ja mietin olisiko tuolloin mahdollista piipahtaa kurkkaamassa lattiaa, tai hakemassa jämäpala värimalliksi. Olemme kallistumassa kovasti bambun puoleen ja lopullisia päätöksiä pitäisi pikkuhiljaa ruveta tekemään. Oletteko keksineet vielä mitään huonoja puolia valinnasta?

  VastaaPoista
 4. Hei,mae en ole ehtinyt oikein tällä viikolla koneelle työ kiireiden vuoksi. Tällä hetkellä en ole vielä löytänyt mitään huonoa bambusta. Hirveän helppohoitoinen lattia on. Jos haluat malli palan voisin toimittaa teille sillä itse kuljen työ asioissa ympäri maakuntia.

  VastaaPoista