lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kevät, kevät saapuu ja aurinko se paljastaa siivoojan jäljet!


Phaenolopsis kukkii keittiön pöydällä.
 Ihanaa kun tuo kevät on mukavasti lähtenyt käyntiin. Ihan muutaman päivän sisällä lumi on sulanut oikein silmissä. Aurinko on oikein tervetullut tähän kevääseen tosin se ei kyllä mitään jätä paljastamatta!. Mekin kun teimme muuttoa talvella ei voinut enää pestä ikkunoita ulkopuolelta niin nyt kevät aurinko näyttää kaiken ihanan pölyn ikkunoissa.
Samalla näkyy kuinka hätäisesti sitä tuli siivottua ennen kuin muutti. Nyt on ollut sitä aikaa, että voinut heilua rätin kanssa kotona sillä tämä emäntä on saanut olla kolme kokonaista päivää talvilomalla. :)

Väinö

Miisu
Meillä kun noita karva jalkoja löytyy kaksin kappalein niin karvojakin näyttää olevan ihan mukavasti. Väinö pojan turkista lähtee kyllä sellaisia karva palloja ettei oikein tiedä itkisi vaiko nauraisi. Todennäköisesti pentu karva lähtee nyt ja toiselta vaan taitaa huvikseen lähteä karva:)
Onneksi tuo meidän vaalea lattia antaa hiukan anteeksi ettei ihan jokainen karva näy! Sekä helppo vain pyyhkäistä mopilla. Sen olen huomannut että paljon ei tarvitse hinkata tahrojakaan lattiasta. Siivous intoilijalle tuo bambu lattia on kyllä hyvä!
Vaaleassa ja tumassa on kyllä eronsa. Portaat kun ovat tummat niin niissä näkyy kaikki! Elämisen jäljetkin ovat jo tulleet eli naarmuja näkyy jo askelmissa vaikka kuinka sitä varovasti olisi yrittänyt kantaa tavaraa ja taitaa sitä olla muutama kynnen naarmukin askelmassa. Elämäähän se vain on mutta nopeasti ovat jäljet tulleet.
Sitähän haluaa vähän yrittää elää varovaisemmin uudessa kodissa jottei kaikki paikat olisi heti naarmuilla. Toisaalta olen nyt alkanut ajattelemaan meidän kotihan tämä on eikä mikään posliini kauppa!

Nyt kun on ollut lomalla sitä on ehtinyt laittaa tavaroita paikoilleen ja uudelleenkin järjestää. Olohuonetta olen järjestänyt ja huomannut sen kun on pitkä ja kapea olohuone niin eipä siinä paljon ole mahdollisuuksia ihmeemmin järjestellä. Varsinkin nyt kun tuli hankittua se isompi sohva :)Tämä olisi vähän toiveena olohuoneeseen

Nämäkin on sellaisia asioita kun pitäisi jo suunnittelu vaiheessa huomioida. Nyt kun muistelen niin taisimme luopua olohuoneen erkkeristä jotta sai terassin mukavan kokoiseksi ja kun haluaa pitää neliö määristään kiinni niin silloin on vaan tyydyttävä siihen minkä saa. :) toisaalta sain sitten isomman terassin mitä halusinkin.
Meillä on olohuoneessa tällä hetkellä kaksi korkeaa kaappia ja toinen vanhempi nyt etsii uutta kotia. Haluaisin sen tilalle laittaa matalan senkin.
Saisi jotain kivaa tasoa olohuoneeseen.

Tässä meidän 1930- luvun kaappi joka etsii uutta kotia.


Kiinanruusun kanssa oli myös hankaluuksia mihin sen oikein laittaa. Kun sen latvus on aika leveä tuntui että oksat ottaa aina seinään kiinni. Toivottavasti kiinanruusu viihtyy nyt uudessa kodissaan hyvin ja alkaisi kukkimaan.
Nyt kun aurinko on lämmittänyt on terassi vienyt huomioni ja herättänyt puutarhurin aistit herkimmilleen ja sormet syhyävät laittamaan sitä. Varsinkin kun töissä on paljon jo kevään sipulikasveja helmililjaa, krookusta ja narsisseja. Niitä olisi niin ihana istuttaa runsaasti pajukoreihin terassille. Luulenpa että niin taitaa ensi viikolla tapahtua. :) 
Ennen loman alkua toin itselleni naistenpäivän kukan hortensian, valkoisen ja se on varmasti meidän terassin yksi tuleva kesäkukkija. Sen verran ihana se on. Myös hyvä kukkija koko kesäksi.
Kyllä tuollainen katettu terassi antaa niin paljon mahdollisuuksia erillaisten kasvien kasvatukseen ja varsinkin hieman arkojen. Viime kesänä istutin parvekelaatikoihin minigerberaa ja ne olivat aivan fantastisia kukkijoita ainostaan sateesta ne eivät pitäneet joten nyt varmasti viihtyvät terassilla.  
Tällä puutarhurilla syhyää nyt sormet laittamaan pihaa ja terassia.

Hortensia


  


Valkoinen hortensia olohuoneen pöydällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti