lauantai 28. toukokuuta 2011

Aikaa taas vierähtänyt kun tätä blogia on päivitetty

Ihanat pionitKiirettä on pitänyt niin että on jäänyt tämä blogin kirjoittaminen taas vähän vähemmälle. No niin vaikka aikaa on kulunut niin ei meidän Rauhalassa ole tapahtunut mitään. Piha on edelleen samanlainen kuin kuukausi sitten. Oman pihan tekeminen siirtyy aina vain eteen päin ja taitaa se olla vähän sellainen aika ettei ihan heti saisi kaivinkonetta pihalle ovat nyt niin työllistettyjä. Toisaalta oma lomakin alkaa vasta loppu kesästä.

Nyt voisinkin vähän kertoilla mistä olen tykännyt tässä meidän talossa. Ensiksikin nyt kun on asunut jo tovin ja tottunut uuteen kotiin niin voin kyllä ihan käsi sydämellä sanoa että TYKKÄÄN IHAN MIELETTÖMÄSTI talostamme. Saattaa ehkä nyt jonkun mielestä kuulostaa tyhmältä, mutta niin vain se on. Neliömäärään olen todella tyytyväinen.
Huone järjestelyistä pidän varsinkin siitä että meidän makuuhuone on alakerrassa. Mekin kun lähdemme aikaisin töihin niin kolinat tuolla alhaalla eivät haittaa ylhäällä nukkujia. Eikä minun tarvi juosta edes takaisin portaita.
Keittiöömme olen enemmän kuin tyytyväinen. Kaikki on niin mukavasti lähellä.  Enkä ole vielä kyllästynyt punaisiin kaappeihinkaan. Tuo kiiltäväpintainen materiaali ei nyt loppujen lopuksi ole mikään vaikea pitää puhtaana ja vetimet ei ole esteenä kun pyyhkii niin puhtaana pito on helppoa. Vetimet ovat mukavat niistä on helppo vetää laatikko auki.
Kivitasot ovat "kovat", mutta eipä ole tarvinnut arastella niiden kanssa.
Ensin ajattelin kun mikro tuli meillä vähän tuollaiseen hassuun paikkaan, että mitenköhän tuo toimii. Se on osoittautunut hyväksi paikaksi. Helppo laittaa ei ole liian korkealla ja lapsetkin yltävät. Mikron alta tulee vedettävä taso jos haluaa laskutilaa.
Jos nyt jotain miinusta pitäisi antaa niin nuo meidän ylä kaapit ovat aika korkealla, joten kun olen lyhyt niin en oikein ylety seuraaville hyllyille. Kyllä laatikot vaan ovat hyviä! Ja vielä kun ovat tarpeeksi isoja.
Mahtuu hyvin monenlaista astiaa.


 


Keittotaso 80 cm leveä
Vesipiste lieden vieressä on kyllä tarpeen. Helppoa ottaa ruuan laittoon vettä vierestä tai kaataa kuumaa vettä.
Keittotasosta pitää kyllä sanoa, että en ensin oikein ostaessa miettinyt sitä mikä merkitys on tuolla leveydellä nyt kun sitä on käyttänyt en enää ikinä ostaisi 60 cm leveätä tasoa. Miksi?? Kun laittaa ruokaa ja on monta kattilaa tai pannua yhtä aikaa tasolla niin kaikki mahtuu vaivatomasti eivätkä ota toisiinsa kiinni. Ihan tosi sitä kannattaa miettiä kun tekee näitä päätöksiä. Meidän keittotasomme on 80 cm leveä. Ainakin ne jotka laittavat ahkeraan ruokaa niin varmasti ehdotan leveämpää tasoa.


Olohuoneen pitkään ja kapeaan muotoon olen pikku hiljaa tottunut. Eihän se anna paljoakaan vaihtoehtoja, mutta onhan meillä tuo ylä kerran aula jossa katsellaan televisoita.
Olohuone on vähän niinkuin minun valtakuntaani. Tykkään löhöillä sohvalla ja lukea lehtiä. Vielä kun laittaa valkean pönttöuunin ja kuuntelee kun puut siellä rätisevät.
Yläkerran aula on toiminnaltaan hyvä ehkä olisi voinut hiukan isompi olla. Toisaalta lapsen huoneessa on oma televisio jota hän katselee siellä niin eipä me vanhukset tuon isompaa aulaa oikeastaan tarvita.


No tässä nyt jotain tuntemuksia, mutta laitan vielä lisää tulemaan kokemuksia.

5 kommenttia:

 1. Miksiköhän blogini ei ole näyttäny, että olet päivitelly nuita edellisiä :(. Oli niin paljon uutta tullut, enkä ole nähny näitä.
  Mutta kiva lukia, että nautit uusista tiloista...Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 2. Hei,

  luin blogiasi ja huomasin, etten ole ainut jonka lempihavu ei ole tuija. :) Kuitenkin meillä ahtaalla tontilla haluttaisiin talveksikin näkösuoja rajalle, joten olisiko sinulla ehdottaa jotain siihen tarkoitukseen tuijan tilalle? Kun ei saisi olla kovin leveää (talolta rajalle 4m) ja tosiaan talvellakin pitäisi olla näkösuojaa. Siksi alkaa tuntua, että tuo tuija olisi ainoa vaihtoehto...

  VastaaPoista
 3. Hei, tosiaan tuija ei ole minun suosikki listalla se kyllä sopii tiettyihin paikkoihin ja kohtuudella. Yksi hyvä suojaa antava havu on serbiankuusi se on korkea mutta ei kasva leveyttä ja sopii siksi pieniinkin paikkoihin. Myös surukuusi ja käärmekuusi ovat hyviä mutta ovat näkösuojaa antaviksi puiksi ehkä liian kapeita tosin niitä voi laittaa ryhmään useamman. Suosittelisin laittamaan tuota serbiankuusta eikä ole vaativa maankaan suhteen.

  VastaaPoista
 4. Heips,
  meidän (tyhjästä) pihasta löytyy serbiankuusia (5 kpl), kääpiöserbiankuusia (2 kpl), siilikuusia (3 kpl), pesäkuusia (2 kpl) ja hopeakuusia (2 kpl). Silti mies vielä himoitsee surukuusia... Terkuin E Porist

  VastaaPoista
 5. Teillä näyttää olevan tosi kodikasta!

  VastaaPoista