torstai 7. lokakuuta 2010

Tasoitetta seiniin

No niin nyt on meilläkin sisätyöt päässeet alkuun. Tämä meidän tasoite, tapetti/latta mies tai mikähän hänen oikea ammatti nimikkeensä onkaan aloitti tiistaina meillä. Seinät ovat saaneet nopeasti tasoitetta ja näyttää tuo työ sujuvan ammattilaiselta huomattavasti nopeammin jos itse yrittäisi. Tuntuu todella mukavalta nyt kun tietää, että kohta alkaa tulla sitä valmista pintaa. Tiistai iltana saapui kattopaneelit, listat sekä saunan materiaalit.
Timpuri on ulkona tehnyt portaiden runkoja ja onkin viimeistä viikkoa meillä töissä.
Sitten taas saamme omin neuvoin puurtaa.
Yksi asia on nyt alkanut vähän harmittamaan. Nimittäin nuo portaiden sekä terassin puutavara, niiden väri. Omasta mielestäni ei tuo ruskea väri oikein meidän talomme väri maailmaan istu.
Tätäkään asiaa ei tullut ihan ajatelleeksi alkuvaiheessa. Olen sitä tässä pohtinut ja ehdottanutkin jos nuo myytäisiin pois ja ostettaisiin lehtikuusta.
Se olisi hiukan vaaleampaa ja olisi parempi vaihtoehto.
Harmittaa nyt vain hirveästi :(.
Pihallakin saimme jotain tällä viikolla tehtyä. Kaivinkone siirteli kiviä vähän sinne tänne ja tasoitteli pihaamme. Nyt sekin työmaa on päässyt alulleen. On vain niin vähän aikaa illasta kun jo pimeä saapuu, ei paljon näe enää tehdä ja talvikin kohta tulla jollottaa. Tässä juuri huomasin, että juuri näihin aikoihin viime vuonna saatiin rakennuslupa.
Kylläpä se aika on kulunut nopeasti. Jouluksi omaan kotiin olisi aivan ihanaa, mutta voisiko se toteutua?? Vielä on niin paljon tekemistä ja meneekö kaikki ihan niin kuin ajattelee....

5 kommenttia:

 1. Voihan kestopuun maalata tai sävyttää puuöljyllä vaaleammaksi.

  VastaaPoista
 2. Niin voisihan sitä se on kyllä mielessä käynyt, mutta sitten sitä joutuisi aina silloin tällöin tehdä kun maalikin kuluu pois?? Taas jos sitä vaalentaa niin kyllä tuo tumma aina vähän kuultaa läpi ainakin näin ajattelisin.

  VastaaPoista
 3. Hei! En ole tainnut ennen tänne kommentoida. Me olemme aloittelemassa oman Rauhalamme rakentamista. Kiva seurata teidän prosessianne. Onko tuo portaiden ja terassin puutavara Kannustalojen kautta? Itse en nimittäin ole myöskään tullut ajatelleeksi niiden väriä, otettiin vaan mitä paketin mukana tarjottiin..

  VastaaPoista
 4. Kyllä se on Kannustalon kautta. Ei mekään sitä sen kummemmin silloin mietitty. Nyt vasta kun on sitä katsellut niin ei se kyllä tuohon punaiseen oikein sovi. Tässä kovin pohditaan mitä tehtäisiin.

  VastaaPoista
 5. Täysikuun rakentajat, ihanan näköistä teillä ja tuo pönttöuuni on aivan ihana!
  Täällä myös haaveena kannustalo. Rauhalaa tai ainolaa, 1- tai 2-kerroksista, mansardi- tai harjakattoista :) Paljon pähkäiltävää siis vielä riittää. Tontin kohtalo selviää reilun 3vkon päästä (vasta), joten sekin määrää aika paljon mikä ja minkälainen talo tontille tulee.

  Onneli: Onko sinulla omaa blogia? Olisi kiva seurata teidänkin rakentamista :)

  VastaaPoista