sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Miksi meille bambu lattia????


Miksi ihmeessä me päädyimme tällaiseen materiaalin kuin Bambu??? Sillä onhan suomessa parkettia millä mitalla ja jos jonkin laatuista. Oikeastaan täytyy sanoa että olin ensin ihan ajatellut meidän lattioihin joko valkolakattua tammea tai sitten saarni. Tässä vaiheessa täytyy heti sanoa etten ole mitään sellaisia täti vihreitä jotka vaahtoavat luonnon ja ekologisuuden puolesta. Tähän materiaalin törmäsin ihan sattumalta kun googletin haku sanalla parketti ja sieltähän tämä materiaali tuli minun tietoisuuteeni.
Tarkemmin kun aloin tutkimaan tätä bambua niin sitä varmemmaksi tulin että tuota minä haluan, MIKSI? Kaikki ne hyvät ominaisuudet mitä on tuossa  yhdessä materiaalissa on niin yksinkertaiseti puhuivat minut ympäri. Vielä kun otin yhteyttä Jyväskylässä toimivaan pikkupuuhun http://www.pikkupuu.com/ josta sain sitten mallikappaleita bambuparketista en vain voinut enää vastustaa kyseistä tuotetta ja vielä että se ei ole kuitenkaan kallista! Mikä yhtälö halpaa ja laadukasta! Rakentajana kuka vain tietää että jos haluaa laittaa hyvää parkettia isot neliömäärät niin se ei todellakaan ole halpaa.
Bambussa on myös se hyvä puoli että se on tosiaan egologinen ja jos ajatellaan nykypäivää niin haluaahan sitä hiukan välittää luonnosta.
Täytyy sanoa että skeptisiä ovat olleet kaikki ne ystävät joille olemme sanoneet laittavamme bambu parkettia. Jos oikein rehellisiä ollaan ovat tainneet pitää meitä vähän pimpoina. Monikaan jolle kertoi ei tietänyt että bambusta tosiaankin tehdään parkettia ja että se on myös hyvää. Sekin vielä että sitä on käytetty todella kauan muissa maissa erilaisissa kohteissa.
Suomeen alkaa rantautua pikku hiljaa bambu parketin toimittajia, mutta vielä sen saanti on aika vaikeaa. Varsinkin jos haluaa jotain tiettyä väriä kuten mekin halusimme valkoisen. Joutuu vaan lähtemään merta edemmäs kalaan. Me menimme englantiin http://www.pandaflooring.co.uk/ heillä oli sellaista parkettia mitä halusimme ja myös toimittivat sitä Suomeenkin. Maksu politiikka oli ensin kovin arveluttavaa sillä sen piti suorittaa kokonaisuudessaan ennen toimitusta. Kuitenkin meidän isäntä luotti ja oli tutkinut asiaa ja totesi että kyllä se tavara sieltä tulee. Niinhän se sieltä tulikin n. 3 vkoa maksusta tuli pihallemme kaksi lavallista bambuparkettia. Nyt asennamme sitä lattiaan ja vieläkin en kadu tuota päätöstä se näyttää hyvältä ja tuntuu hyvältä. Tässä nyt pienoinen puhe bambun puolesta  :).


6 kommenttia:

 1. Kiva kun kirjoittelit bambuparketista, en ollut siitä ennen kuullutkaan. Osaatko kertoa miten lattia kestää verrattuna esim. parkettiin tai laminaattiin jonka kulutuksen kesto on julkisen tilojen kesto?

  VastaaPoista
 2. Hei, bambuahan käytetään ulkomailla todella paljon julkisissa tiloissa esim. kuntosaleissa. Sehän on kovampaa kuin esimerkiksi tammi. Mikä vielä tekee siitä poikeuksellisen verratuna parkettiin niin se kestää vettä sekä lämpötilan vaihteluja. Meillä oli vuorokauden ämpärissä bambun palanen eikä se muuttunut miksikään. Siksi mekin laitamme sitä keittiöön. Bambua voi hioa samalla lailla kuin parkettiakin.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Olisin ollut valmis bambulattian laittamaan, tilasin myös näytepalan Pikkupuulta ja ihastelin sitä. Mies ei välittänyt siitä :( Nyt kun vintin lattiaa mietitään, päädyin googlettaa bambua, niin taas voisin ehotella sitä miehelle.Voimia rakennusaikaan, se on jäänyt mieleen tosi mukavana aikana.

  VastaaPoista
 4. Hei!

  millaista hintaluokkaa tuo bambu lattia on?

  VastaaPoista
 5. Hei! Nyt kun teillä on ollut pari vuotta jo lattiassa tuo bambuparketti, millaisia ovat olleet kokemukset lattiasta? Onko vastannut ennakko-odotuksia?

  VastaaPoista
 6. Hei! Minäkin toivoisin käyttäjäkokemuksia. Mikä lämmitysjärjestelmä teillä on?

  Toivottavasti huomaat pyyntöni ja jaksaisit vastata. Meillä rakennusprojekti meneillään ja lattiapohdinnat kuumimmillaan.

  VastaaPoista