sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä

Oikein Hyvää Uutta Vuotta kaikille. Nyt ollaan sitten 2011 ja meidän muutto häämöttää. Tässä menneellä viikolla olemme ahkeroineet vähän kaikenlaista. Saunan seinät saivat parafiiniöljy käsittelyn ja seinien väri muutui aika kivan punertavaksi. Lepän kauniit syyt tulivat hienosti esiin. Silloin tässä tuumein jos olisi värjännyt sen savun harmaaksi, mutta kysellessäni K-raudasta asiaa sanoivat, että jos tuoretta leppää lähtee värjäämään muuttu väri kellertäväksi, että parempi tehdä sitten kun se on jo ollut jonkin aikaa saunassa. Tämä oli minulle aivan uutta tietoa joten en tohtinut lähteä tekemään sitä enkä enää jaksanut alkaa kaivelmaan lisää tietoa.! Rakentajan tiedon haku uupumus on iskenyt :)

Nyt on sitten kasattu lauteita jotka tilattiin lumilauteelta pienin muutoksin http://www.lumilaude.fi/. Näyttävät ihan hyviltä noin peruslauteiksi.
Vähän kyllä meidän sauna kutistui kun tuli nuo lauteet ja kiuas varmaankin mahtuu jonnekin :). Kuten kuvista näkyy meillä ei todellakaan ole mikään jätti sauna! Sopivasti taitaa mahtua 2 ihmistä lauteille lopuille saunojille pitää vuorolaput jakaa :)  Vielä lauteille tulee parafiinöljy käsittely jolloin niidenkin väri hieman tummuu.

Made by Lumilaude


Lumilauteen lauteet
 Yksi oikein ärsyttävä työ oli kun laitoimme lasimosaiikki laattoja keittiön liesituulettimen seinälle. Voi herran jestassa, että näiden lasimosaiikki laattojen päällä oli niin ärsyttävän tiukkaan liimautunut suoja muovi! Eihän sitä tahtonut millään saada irti. Meinasi kyllä palaa päreet tuhanteen kertaan. Aikaa kyllä meni, onneksi teimme työn itse eikä mikään ammattilainen. Olisi varmaan maksanut maltaita kun se olisi niitä muoveja repinyt.
Lasimosaiikki laatta 30x30


Siinä se nyt on vielä liesituuletin paikalle.

Kaikkihan tietävät ne ihanat sähkökaapit! Nehän tulevat yleensä sellaiseen paikkaan etteivät heti näy tai sitten eivät! Meille ne tulivat sopivasti kuistiin. Kun tullaan sisälle on ensimmäisenä vastassa kauniit sähkökaapit!. Vielä kun sitä pienempää kaappia ei saanutkaan ison kaapin alle vaan tulivat hienosti rinta rinnan.
Voi, että tuo kohta on pistänyt mun silmääni ja myös vähän vihaksikin! Yhtenä kesäpäivänä sain idean! Kaapeissahan on ne sellaiset peltiset ovet. Ajattelin jos ne otetaan pois ja tehtäisiin ihan erilaiset ovet joten silloin tulisivat piiloon sekä siinä olisi sellainen kiva yksityiskohta!
Mistä ovet tehtäisiin???? No tietenkin vanhoista ikkunoista!!!! TADAA, ei ihan heti meidän isäntä lämmenyt ajatukselle ja sähkömieskin nauroi. Taas tuli tälle emännälle hullun leima otsaan.
Olin työpaikaltani bongannut sellaiset vanhat ikkunat ja vielä ne oli oikean kokoiset! Luvankin sain heti viedä pois. Nyt olen puhdistanut ja hiukan hionut sekä petsannut valkoisella petsillä pokat. Nyt ne vain odottavat, että meidän isäntä taiteilee ne hienosti sähkökaappien oviksi. Sitten vielä laitan ikkunoiden sisäpuolelle vaikka hennot pitsiverhot peittämään. Toivottavasti tämä onnistuu!!!
Näkymä kun tullaan meille! Oikein sievä näkymä :(


Tässä on tulevat ovet. Näitä on 2 kpl.

 

 

2 kommenttia:

  1. Uskon, että noista ovista tulee ihanat!! Minä en ainakaan lyö hullun leimaa otsaasi ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ei sitten varmaan tarvi perua esittelyä :). Ne on nuo miehet ne ei ymmärrä heti naisten hyviä ideoita.

    VastaaPoista