lauantai 25. syyskuuta 2010

Pohdintaa ikkunoista

Kolme erillistä ikkunaa
Näyttää siltä kun ei tapahdu mitään niin sitä alkaa pohtimaan kaikenlaisia hassuja juttuja kuten IKKUNOITA.
Meillähän on T-malliset ikkunat talossa ja mielestäni ne sopivat oikein hyvin, oikeastaan en osaisi muita enää ajatellakkaan, mutta kun ne ei nyt ihan olleet sellaiset kun ajattelin.
Tällä ajan nyt takaa sitä kun suunnittelu vaiheessa ei tullut mieleenikään, että tuo T-mallinen ikkuna koostuu 3 erillisestä ikkunasta!
Minulla oli päässäni mielikuva, että ovat yksi yhtenäinen ikkuna ja vain tuo T-malli tulee ikkunan karmeista. Selitinköhän nyt oikein.
Ei tässä mitään, mutta ikkunoissahan on ne SÄLEKAIHTIMET niin nyt meillä on aina yhdessä T-mallisessa ikkunassa 3 sälekaihdinta eli jokaisessa omat säädöt ja kun olohuoneessa on 3 isoa ikkunaa niin se tekee hetkinen....., 9 sälekaihdinta, WAU! Siinä sitä sitten ruuvaamista. Onneksi olin viisas silloin ja en halunnut kuistin ikkunoihin sälekaihtimia.
Olohuonen ikkunat
Tämän vain halusin kertoa, että se joka ajattelee laittaa T-malliset ikkunat niin kannattaa miettiä tarkkaan tai sitten ottaa ikkunat sellaisesta firmasta missä ikkuna on yhtenäinen. Tekeeköhän kukaan sellaisia???
Tosin en kyllä ymmärrä miksi sen pitää olla noin.
Eikö yhtä lämpimän ja tiiviin ikkunan saa kun se on yhtenäinen??? Tehtiin ennen vanhaan niin vai onko tämä jotain EU:n direktiivejä vai sitä että ikkunatehdas saa enemmän rahaa kun tehdään noin monimutkaisesti.
Oih, kunpa tuo sisätilojen tekeminen alkaisi niin jäisi nämä turhat pohdinnat pois :).
Mukavaa Syksyä kaikille

3 kommenttia:

 1. T-ikkunat on kyllä kauniit, ovat meidän kakkosvaihtoehtona jos rakennusvalvonta tyrmää pieniruuruiset "aurora" ikkunamme. Onko teillä korkeita ikkunoita, olisi kiva nähdä miltä ne näyttää.

  VastaaPoista
 2. Hei, löysin tuollaisen talvi kuvan jossa näkyy meidän olohuoneen ikkunat. Nuo ovat meidän korkeimmat ikkunat ja ne joissa tosiaan on monta sälekaihdinta :).

  VastaaPoista
 3. Kauneudella on hintansa:)
  No, 80-luvulla vanhemmille laitettiin 4-lasiset ikkunat, eli pestävää 8 pintaa/ikkuna. Vähemmän kiva niitä nyt vanhempana pestä:(

  VastaaPoista