lauantai 20. marraskuuta 2010

Siivousta ja pönttöuunin lämpöä


Tuli lapsuuden muistot mieleen kun pesässä rätisi puut.

Tänään kun menin siivoilemaan raksalle päätin samalla laittaa pönttöuunin lämpiämään. Olen kyllä tehnyt sellaisen pikku lämmityksen mutta nyt laittoin kuten oli neuvottu, pesä täyteen puita :) Voi vitsi kun tuli ihana lämpö ja tunnelma. Kiva rätinä kuului pesästä puiden paukkuessa. Ensin pidin luukkuja vähän aikaa auki vain kipinäsuoja oli edessä. Kunpa olisi ollut sohva mihin istua nauttimaan tulen lämmöstä. Siivoamisesta ei tahtonut oikein tulla ensiksi mitään.

Kipinäsuoja

Hyvin kaikki puut kyllä paloivat ihan loppuun asti. Kyljetkin alkoivat mukavasti lämmetä sivuilta. Oli mukava taputella sivuista kun oli niin lämmin. Tämä on kyllä sellainen uuni että se ei tule jäämään meillä miksikään koristeeksi vaan taatusti on ahkerassa käytössä. Jos nyt jotain pitää negatiivista löytää niin se on ainoastaan tuo pelti. Se on niin korkealla että minä joka olen tälläinen vähän päälle 160 cm ei oikein yllä sinne. Pitää nousta jollekin jakkaralle jotta ylettyy aukaisemaan ja sulkemaan. Loppujen lopuksi se on niin pikku juttu kaiken muun rinnalla.
Uunin pelti

 Siivoillesani laatoittajan sotkuja katselin samalla hänen työnsä aikaan saannoksia pesuhuoneessa. Hyvältä laatat näyttivät. Olivat ainakin suorassa ja tarkkaa työtä oli kyllä tehnyt. Paitsi miltä nuo valkoiset laatat nyt sitten näyttävätkään, ihan tavallisilta. Tuli vähän uimahallin tunne pesuhuoneesamme :). Eipä meidän suihkutilat ole kyllä mitkään suuret mutta riittävät siihen tarkoitukseen eli suihkussa käymiseen. Olisin halunnut laittaa laatat vaakaan ei pystyyn. Se ei kuitenkaan onnistunut. Olisi jako ollut niin hassu, olkoot sitten noin. Lattiaa kyllä odotan mielenkiinnolla miltä se musta iso laatta siinä näyttää ja nuo unidrein lattiakaivot. Suihkujen välistä vielä puuttuu mosaiikit, ehkä ne rikkovat tuota uimahallin tunnelmaa sitten.

Käynti pesuhuoneesta saunaan


Suihkutilat vähän niikuin uimahalli vain allas puuttuu :)

 Iso huone yläkerrassa

Yläkerrassa oli ja aikamoinen sotku. Isäntä kun on tehnyt kattoja siellä niin purua ja palikkaa löytyi. Ei muuta kuin imurin varteen jälleen kerran. Arvatkaa kuinka rakastankaan tuota teollisuusimuria :). Se Lauantai päivä menikin sitten siinä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti