sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Muistelua

Tässä kun nyt on melkein samassa lähtö pisteessä kun vuonna 2006 jolloin teimme vanhaan taloomme täydellisen piharemontin. Sitä nyt hiukan haikeudella kaipaan sillä kun myimme talomme 2009 syksyllä alkoi piha olemaan parhaimillaan. Tämän pihan rakensin tunteella ja rakkaudella ajatuksena, että asun siinä kauemmin kuin neljävuotta. Tässä hiukan kuvaa siitä mistä silloin lähdimme pihaa tekemään....


1. Tämä oli sisäänkäynti pihaamme

2. Tässä sisäpihaa
3. Tämä oli kadunpuolelta eli etupihaa
Piha oli aivan hoitamaton. Siellä kasvoi suuria koivuja sekä sisäpihalla oli betonista tehty allas. Kaadoimme pihalta lähes 10 puuta osa puista oli jo lahoja. Jätimme ison Hopeapajun sekä lehtikuusen pihaamme.


3. Tässä kaadettuja puita.4. Tältä etupihamme näytti

Talon etupihalla oli myös tehty kivimuuri jolla oli saatu korotettua maata. Muurin päällä kasvoi erilaisia ruusupensaita. Terasillamme kasvoi kelasköynnös. Talo näytti siltä että siellä ei asuisi ketään.

Keväällä alkoi ankara kaivaminen talome ympärillä. Salaojat tehtiin ja maa muotoiltiin uudestaan. Pihasta vietiin muutama autolastillinen maata pois koska sitä oli liikaa sekä kiviä jotain sentään jätettiin.7. Kaivetut betonimuurit5. Viidakko piha, näkymä suoraan kadulta6. Salaojien teko
Kaivinkone pörräsi pihalla ja alkoi sitä näkyvää tulostakin tulla.
7. salojitusta

8. Kivet tulivat pihastamme
Pikku hiljaa alkoi piha muotoutua.9. Uusi sisääntulo sama kuva kuin 1.

10. Uudistunut etupiha. Nämä liuskekivet löytyivät viidakko pihastaKivijalan ympäri laitoimme seulanpää kiviä ja käytävät kulkivat sivuilla.

11. Talon toiselta sivulta. Oja johon istutin vuorenkilpiä sekä reunalle akankaalia.
 


12. Etupiha kadultapäin

13. Pionit jotka laitoin kun tullaan pihaan. Penkissä Sinikuunliljaa, sammalleimua ja sinikatajia.


14. Etupihaa jossa vähän kaikkea.


15. Sisäpihan kukkamaa

16. Rusumaa, reunoilla kasvoi suikeroalpia ja keskellä kärhö.


Paljon vielä jäi tuohon pihaan tekemistä. Piha oli vanha, mutta ihana siitä minä tykkäsin. Vaikka ehkä näyttää että on paljon hoidettavaa se oli kuitenkin niin tehty ettei siellä tarvinnut kyykkiä joka ilta. Uskomaton määrä töitä teimme tuon pihan eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti