perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hidasta blogin päivitystä ja oikein Hyvää Pääsiäistä kaikille.


Nyt pitää suuresti kaikilta vähäisiltä lukijoiltani pyytää anteeksi kun tämä blogin pitäjä on ollut hieman kadoksissa tai oikeastaan kiireinen. Kevät kun on alkanut etenemään niin se tietää omalla työmaallani myös kiireistä aikaa. Pääsiäinen on teettänyt töitä niin että ei ole enää puhtia riittänyt kirjoittamaan kuulumisia ja tästä ne kiireet vaan lisääntyvät kun sesonki puutarha-alalla alkaa ja se tietää että töitä tehdään oikeastaan melkein kellon ympäri. Pääsiäiskukat saatiin markkinoille ja ne vähän niin kuin loppuivat kesken. Nyt onkin tällä puutarhurilla pieni lepohetki ja ehdin jotain tänne blogiinkin laittamaan.Ruukkunarsissi Bridal Crown eli paremmin tunnettuna "pottu" narsissi
 
Oma piha odottaa puutarhuriaan, mutta sitä koitetaan tehdä muiden töiden ohella. Jännityksellä sitä on tullut seurattua kevään edetessä. Piha on kyllä aika lailla elänyt tai siis SAVI on elänyt. Vielä viikko sitten se oli yhtä lainehtivaa kuraa. Nyt se on haihtunut kun on ollut kuivaa, mutta ei sinne vielä ole oikein asiaa millään koneella sen verran kosteaa se kuitenkin on. Hiukan tässä on tullut mietittyä mihin sitä oikein rakensi talonsa. Melkein olisi saanut pihankin kaivaa yhtä syvästi kuin talon pohjan, jotta siitä olisi tullut hyvä. Eiköhän tämä puutarhuri keinot keksi taltutaakseen tuon savipellon.
Kuten olen aikaisemmin jo kertonut ettei meidän pihassa tule kasvamaan nurmikko!! En mitenkään vastusta nurmikkoa se on kaunis yksi pihan elementistä ja kun se on hyvin tehty sopii se paikkaansa. Meillä kun kuitenkaan ei ole enää sen ikäisiä lapsia jotka nurmikosta nauttisivat vaan kaksi vanhenevaa aikuista :). Toiseksi en halua työntää ja päristellä leikkuria iltaisin tai niinä harvoina hetkinä kun on vapaata. Tehkööt sitä naapurimme. Haluan katsella ja tuntea nenässäni puutarhan tuoksut. Toisaalta myös piha-alueeksi jäävä osa on niin pieni, että siihen on vain ihan turha laittaa heinää kasvamaan.

Piha-alue

No eiköhän se viimeistään syksyllä näy mitä meidän pihassa oikein on tai kasvaa. :) Tänään katsoin muutamia taimiani Acer palmatum jotka olin syksyllä vain jättänyt pihalle ilman mitään suojausta. Kuinka ollakaan ne olivat talvehtineet ihan hyvin vaikka oli näin kova talvi. Nämähän ovat Japaninvaahteroita sellaisia ihania pikkupuita. Tämä lajike on aika talvenarka joten olen todella ihmeissäni että ne ovat talvehtineet. Nyt sitten istutin puut ruukkuihin ja leikkasin oksia. Nyt  vain odotetaan kun lehdet puhkeaa. Nämä tulevat olemaan terassillamme pikku puina.

Acer palmatum ' Oridono-nishiki', Japaninvaahtera


Tämä on netistä otettu kuva eli tuollainen pikkupuu.


Siinäpä nyt hiukan tuota piha asiaa. Itse Rauhalaan kuuluu ihan hyvää vielä jäi jotain tekemistä siinäkin osiossa. Varsinkin auto/ varasto rakennus jäi keskeneräiseksi siinä löytyy myös tälle keväälle työsarkaa. Samoin terassi odottaa viimeistelyään. Eli, on hiukan rakentamista tällekin vuodelle.
Rauhalassa asuminen on tuntunut hyvältä. Ainahan sitä löytyisi jotain muutettavaa jos uudestaan rakentaisin.3 kommenttia:

  1. Kiva kuulla teistäkin :) Jännityksellä jään odottamaan teidän puutarhan valmistumista ja toivottavasti laitat joskus myös kukkien hoitovinkkejäkin :)

    VastaaPoista
  2. No nyt se postaus löyty, jotain häikkää oli. Kommentoin edelliseen tätä juttua.

    VastaaPoista
  3. Kiva lukea uusia päivityksiä. Hyvää Pääsiäistä teille kaikille! Terkuin Ellu

    VastaaPoista